De sleutel tot een gezond lichaam en een gezonde huid is de ideale mix tussen voeding, beweging en voldoende slaap. Een ding is zeker, onze dagelijkse voeding heeft een zichtbaar effect op de huid.

Een evenwichtig voedingspatroon bevat veel antioxidanten. Antioxidanten is een verzamelnaam voor vitamines en mineralen. Ze zijn belangrijk voor onze gezondheid, want ze zorgen dat vrije radicalen geen schade kunnen aanrichten in ons lichaam. Vrije radicalen zijn stoffen die onder andere door invloeden van buitenaf zoals alcohol, medicijngebruik, verontreinigde lucht, Uv-stralen of roken schade toebrengen aan het lichaam en dus ook aan onze huid.
 

Hoe gezond eten we eigenlijk?

Ons westers voedingspatroon bestaat vooral uit (verborgen) suikers, vet, vlees en te weinig groenten en fruit.
Een te veel aan suikers zorgt ervoor dat de stevigheid van de huid (collageen) wordt aangetast, met een verslapte huid en diepere rimpels als gevolg. Vetten, meer bepaald de verzadigde vetten, kunnen leiden tot ontstekingsreacties in het lichaam hetgeen zich kan uiten in acné en eczeem.

Onze voedingsgewoontes zijn niet meer dezelfde als die van onze grootouders en ouders. Hierdoor komen bepaalde vitamines en andere beschermende stoffen tegenwoordig weinig tot niet meer voor in onze voeding.

Bovendien tonen de Belgische nationale voedselconsumptiepeilingen, uitgevoerd door het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid, aan dat de gemiddelde Belg nog altijd te weinig gezond eet.
 

Waarom kiezen wij voor Nutraskin huidsupplementen?

Een compacte supplementenlijn waarbij de focus ligt op het verkrijgen van een gezonde huid en het aanpakken van bepaalde huidklachten. Ze bevatten antioxidanten, vitamines, mineralen en vetzuren, die eveneens bijdragen aan onze algemene gezondheid.
 
Hieronder vind je een overzicht van de diverse supplementen, hun werking, bij welke huidklacht ze ingezet kunnen worden en wat extra tips & tricks.
 

Collagen Drink

Deze stof (eiwit) komt van nature in ons lichaam voor. De hoeveelheid collageen neemt echter af met de leeftijd. Collageen zorgt voor een stevige en elastische huid. Collageen komt bijna niet meer voor in onze voeding.

Aangewezen bij: Huidverslapping, cellulite, rimpels en kraaienpootjes.
Advies: Nutraskin Collagen Drink – 1 zakje per dag voorziet je lichaam van 7,5g Verisol®
Tip: Beweging stimuleert de bloedcirculatie en verbetert de aanvoer van zuurstof in het lichaam. Dit creëert een gunstige omgeving om collageen aan te maken.
 

Beauty Astaxanthin

Astaxanthin behoort tot de krachtigste antioxidanten die de natuur te bieden heeft en gaat de strijd aan tegen huidveroudering en beschermt tegen de schadelijke effecten van UV-straling (maar vervangt je zonbeschermingsproduct nooit). Onderzoek wijst uit dat Astaxanthin de collageenafbraak tegen gaat.

Aangewezen bij: Algemene huidveroudering, zongevoelige huiden, pigmentgevoelige huiden.
Advies: Nutraskin Astaxanthin – 1 softgel per dag. Bevat 4mg Astaxanthine
Tip: Perfecte combinatie met de Collagen Drink om stevig, duurzaam collageen op te bouwen en als aanvulling op je zonnbescherming.
 

Multi Beauty – Vitamine B-complex

Er zijn maar liefst 8 soorten vitaminen B. Deze vitaminen zijn makkelijk terug te vinden in diverse voedingsmiddelen. Bij bepaalde huidklachten is suppletie zeker aan te raden.

Aangewezen bij: Effectief bij hyperpigmentatie (B3 + B12) , verlichting bij eczeem, rosacea en psoriasis.
Advies: Nutraskin Multi beauty – 2 capsules per dag.
Tip: 100 % natuurlijk, vegetarisch, B-vitaminen helpen bovendien vermoeidheid te verminderen.
 

Vegan Omega-3 Multi Beauty

Vetzuren zijn noodzakelijk voor het normaal functioneren van ons lichaam. Ons lichaam kan deze zuren niet zelf aanmaken, dus moeten we ze uit onze voeding halen. Onze dagelijkse voeding bevat veel Omega-6 vetzuren en relatief weinig Omega-3 vetzuren. Als de verhouding tussen beide vetzuren niet optimaal is, kan dit leiden tot huidklachten.

Aangewezen bij: Acné, droge huid, eczeem.
Advies: 1 tot 2 vegan capsules per dag.
Tip: Vegan Omega-3 is een zuivere algenolie, geschikt voor vegetariërs en zonder de typische (na)smaak van visolie.
 
 
 
Bronvermelding:

Vlaamse Overheid. (2019, 1 juni). ADVIES VAN DE HOGE GEZONDHEIDSRAAD . Geraadpleegd van https://www.health.belgium.be/sites/default/files/uploads/fields/fpshealth_theme_file/20190902_hgr-9284_fbdg_vweb_0.pdf

Int J Mol Sci. (2018, 7 oktober). Oral Administration of Collagen Improves Skin. Geraadpleegd van https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6213755/

Davinelli , S., Nielsen, M. E., & Scapagnini , G. (2018, 22 april). Astaxanthin in Skin Health. Geraadpleegd van https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5946307/

Lipids Health Dis. (2012b, 3 december). Effects of fish oil supplementation on inflammatory acne. Geraadpleegd van https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3543297/