Een gladde, egale huid met onzichtbare poriën. Dat is wat iedereen wil.

In realiteit echter, hebben de meesten onder ons dit niet.

We kampen met schilfertjes, een ruwe huid, puistjes of hebben van nature een grovere poriestructuur.
Met de leeftijd wordt ook onze huidstructuur wat groffer en verliest onze huid aan elasticiteit waardoor onze poriën wat vergroten.
Externe factoren zoals overmatige blootstelling aan Uv-licht en roken, hebben een nefaste invloed op het uitzicht van onze huid.

Gedurende je hele leven is je huid aan veranderingen onderhevig, die allemaal invloed uitoefenen op het huidoppervlak.
Inderdaad, het huidoppervlak dat altijd in beeld is.

Wij lijsten de meest voorkomende (intrinsieke / huidgerelateerde) oorzaken met de oplossingen voor thuisgebruik voor je op.

 

Droogte en vochttekort

Een droge huid geeft vaak een ongelijkmatige huidstructuur. Bij gebrek aan vocht heeft de droge huid moeite met het loslaten van de dode cellen. Deze hopen zich op aan de oppervlakte van de huid waardoor het er ruw, schilferig en dof uit gaat zien.
Een droge huid glad maken is redelijk eenvoudig in je thuisverzorging: mild exfoliëren en hydrateren. Om je huid in optimale conditie te houden is ook de inname van essentiële vetten, uit voeding of supplementen, noodzakelijk.

Acné

Het meest aanwezige symptoom van acne is de verandering die het op het oppervlak van de huid teweegbrengt. Van kleine puistjes tot grote ontstoken comedonen.
De poriën raken overbelast en de combinatie van ingedikte talg, dode huidcellen en bacteriën leidt tot ontstekingen.
Salicylzuur is de geschikte exfoliant om je poriën zuiver te houden.

Acné-littekens

Als je gevoelig bent voor vlekjes en onregelmatigheden, kunnen acné-littekens op je huid voorkomen. Als puistjes genezen, veroorzaakt de huid een ontstekingsreactie om het beschadigde weefsel te herstellen. Dit verstoort de productie en structuur van collageen, waardoor littekens in de diepte kunnen ontstaan.

Ook hier is exfoliatie belangrijk. Bovendien kunnen ingrediënten zoals vitamine C en hyaluronzuur in je verzorgingsproducten de elasticiteit verbeteren en je teint egaliseren.

Fijne lijntjes & rimpels

Naarmate je ouder wordt, nemen collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid af. Bovendien vertraagt de celvernieuwing en begint je huid rimpels te ontwikkelen.

Peptiden verminderen het uiterlijk van rimpels en bevorderen een stevigere, elastische huid dor de aanmaak van collageen en elastine te bevorderen.

Milia of gerstekorrels

Heb je kleine witte bultjes rondom de ogen, wangen of voorhoofd? Dit kunnen milia zijn. Het zijn kleine cysten gevuld met keratine.
Hoewel milia soms vanzelf op zullen lossen, kan soms extractie door een professional noodzakelijk zijn. Regelmatige exfoliatie is de boodschap.

Grote poriën

De poriegrootte is genetisch bepaald, maar kan worden vergroot door verstopping en het verouderingsproces. Wanneer talg en vuil je poriën verstoppen, wordt de diameter van de opening groter. Naarmate je ouder wordt en je huid minder elastisch wordt, zijn de poriën nog prominenter aanwezig.
Goede exfoliatie en aangepaste producten om je huid elastisch te houden zijn aangewezen.

 

Naast je thuisverzorging, zijn er professionele behandelingen die een ongelijke huidtextuur kunnen verbeteren.

Behandelingen zoals dermaplaning, OxyGeneo, intensieve peelings en Rezenerate zijn uitermate geschikt.
Dode huidcellen worden verwijderd en de huid wordt voorzien van de nodige revitaliserende werkstoffen die je huid laten stralen.
Het volledige overzicht van onze behandelingen vind je onder de rubriek ‘Huidverbetering’.

bron: https://eminenceorganics.nl