Huidklachten

Acné

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening, die zowel bij jongeren als volwassenen voorkomt. Het is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid, waardoor mee-eters, puistjes of pukkels ontstaan.

Meer info

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn donkere vlekken op de huid en ontstaan door ophopingen van pigment in de cellen die pigment maken, bijvoorbeeld door te veel zon, hormonen of medicatie.

Meer info

Huidveroudering

Huidveroudering is een normaal en onvermijdelijk verschijnsel en wordt vaak gekenmerkt door fijne lijntjes, rimpels en slapper wordende huid.

Meer info

Grove poriën

Poriën zijn kleine openingen in onze huid en via de poriën wordt huidvet (talg) verspreid over de huid. Hoewel poriën niet kunnen verkleinen, zijn er wel omstandigheden waarbij ze verwijd kunnen zijn.

Meer info

Gevoelige huid

Een gevoelige huid is een huid die uit balans is. Dit merk je bijvoorbeeld aan rode vlekken, uitslag of een trekkerig gevoel.

Meer info

Couperose | Rosacea

Couperose en rosacea zijn twee verschillende huidaandoeningen, maar kenmerken zich beide door de aanwezigheid van verwijde adertjes en roodheid in het gezicht. Bij rosacea zien we daarenboven rode vlekjes en pukkeltjes met puskopjes.

Meer info

Huidirritaties | Eczeem

Een geïrriteerde huid is rood, gevoelig bij aanraking en licht schilferig op sommige plaatsen. Een huidirritatie is doorgaans van tijdelijke duur. Eczeem daarentegen is veelal chronisch.

Meer info

Littekens

Littekens horen bij het natuurlijke herstelproces van de huid en ontstaan na een huidbeschadigingen, zoals een wondje of acné. Omdat de onbeschadigde huid een andere structuur heeft, valt het litteken op.

Meer info

Vochtarme huid

Een vochtarme huid voelt vaak trekkering en gevoelig aan. Dit is een tijdelijke huidconditie en kan voorkomen bij zowel een droge huid als bij een vette huid.  

Meer info

Vette en onzuivere huid

Een onzuivere huid komt vooral in de pubertijd voor, maar sommige mensen hebben er hun hele leven last van. Tekenen die wijzen op een onzuivere huid zijn o.a. puistjes, mee-eters, verwijde poriën en een glimmende huid.

Meer info

Vale huid | Rokershuid

Een vale of doffe huid ziet er kleurloos en futloos uit. Vaak zijn de poriën verwijd, zijn er droogtelijntjes en de huid reageert traag. Bovendien is een doffe huid gevoelig aan vroegtijdige veroudering.

Meer info